Kategoriler
Çorba Tarifleri

pırasa çorbası

pırasa çorbası
Pirinçli Pırasa Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Pırasa (300 gr.)
1 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
6 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kış sebzesi pırasanın muhteşem lezzette yemekleri yapılır. Bunlardan biriside pırasa çorbasıdır. Pırasa ile yapılan çorba çeşitini saymakla bitmez. Çorbalardan popüler olanları ise, sebzeli pırasa çorbası,terbiyeli pırasa çorbası, mısır unlu pırasa çorbası, havuçlu patatesli pırasa çorbası, sütlü pırasa çorbası, şehriyeli pırasa çorbası, kremalı pırasa çorbası ve tarifimdeki pirinçli pırasa çorbasıdır. Afiyet olsun,

Ön Hazırlık:
Pırasa yıkanacak ve beyazı çok ince halka doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, pırasa, un, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 6 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tencere 10 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde blendırdan geçirilecek ve ardından pirinç ilave edilecek. Tencere 15 dakika tekrar kaynatılacak, ocaktan alınacak ve tuzu karar hale getirildikten sonra çorba servise hazır. Üzerine limon suyu sıkabilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com