Kategoriler
Meze Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

patlıcan mücveri

patlıcan mücveri
Patlıcan Mücveri Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Patlıcan
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Yumurta,
1 Çay Kaşığı Tuz
3 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
Bir tutam kıyılmış maydanoz

Ön Söz:
Yapımı basit, tadımı ise olağan üstü bir lezzet taşır patlıcan mücveri. Mücver harcı içerisine rendelenmiş beyaz peynirde konabilir ve istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz. Bu mücver vıcık vıcık yağ çekmez, tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Patlıcan soyulacak çok küçük (5 mm.) küp şeklinde doğranacak ve tuzlu su içinde 15 dakika dinlendirilecek. Ardından  süzülecek, bir beze konulacak ve suyu gidinceye kadar sıkılacak. Domates soyulacak, çekirdek yuvaları çıkarılacak ve küçük küp olarak doğranacak. Soğan çok ince yemeklik doğranacak. Sivri biberin çekirdeği çıkarılacak ve küçük küp olarak doğranacak. Sarımsak kıyılacak ve yumurta çırpılacak.

Tarifteki malzemelerle 2 porsiyon patlıcan mücveri hazırlanır.

patlıcan mücveri 1

Maharetini Göster:
Tavaya zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, patlıcan, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak.  Ardından harç ocaktan alınacak ve soğutulacak. Üzerine maydanoz, çırpılmış yumurta, tuz, un ilave edilecek ve karıştırılacak. Kızartma yağı kızgın olmayacak şekilde ısıtılacak. Harçtan kaşıkla alınacak ve yağ içinde kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com