Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

patlıcan imambayıldı

patlıcan imam bayıldı 1
Zeytinyağlı Patlıcan İmambayıldı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
5 Adet Patlıcan
2 Adet Soğan
3 Adet Domates
4 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su
Bir Tutam Maydanoz
Kızartma Yağı

Üst Malzemesi:
1 Adet Domates
5 Adet Sivri Biber

Ön Hazırlık:
Patlıcanların sap kısmı temizlenecek ve orta yeri (uzunlamasına) 2-3 santim derinlikte bıçakla çizilecek. Ardından patlıcan’ın çizilen bölgenin çevresinde 1 cm. kabuk bırakılacak. Patlıcan tamamen veya pijama desenli soyulacak. Peşinden bol tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilecek. Ardından kurulanacak ve kızartılacak. Soğan piyaz, sarımsak irice doğranacak. 3 adet domates soyulacak ve küp şeklinde doğranacak. Bir adet domates dilimlenecek ve beş adet sivri biberle birlikte patlıcan üzerine kapak yapılacak. Maydanoz kıyılacak.

İç Harç’ın Hazırlanması:
Tava içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından karabiber, kimyon, tuz, maydanoz ilave edilecek ve karıştırılacak.

patlıcan imambayıldı hazırlandıpatlıcan imambayıldı

patlıcan imambayıldı pişti, servise hazırpatlıcan imam bayıldı

Maharetini Göster:
Karnıyarık tenceresine patlıcan resimde göründüğü gibi dizilecek. Patlıcanların orta yerleri açılacak ve tuz serpilecek. Ardından alabildiği kadar iç harçla doldurulacak. Üzerine kapak olarak, birer dilim domatesle birlikte sivri biber konulacak. 1 tatlı kaşığı domates salçası, az tuz, 1 su bardağı kaynar su ile inceltilecek ve tencereye ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konuma getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 25 dakika bitiminde patlıcan imam bayıldı hazır. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com