Kategoriler
Köfte Tarifleri Patatesli Yemek Tarifleri

patatesli köfte

patatesli köfte
Tencerede Domates Soslu Patatesli Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Orta Yağlı Dana Kıyması
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (kızartma için)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (yemek için)
1 Adet Soğan
2 Adet Domates (150 gr.)
3 Adet Patates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Patates soyulacak, halka doğranacak. 1 cm. Kalınlıkta 2 dilim bayat ekmek bir kap içinde ıslatılacak ve sıkılacak. Kaynar su hazır edilecek.

Köftenin Hazırlanması:
Köfte yoğurma kabı içine kıyma, suyu sıklımış bayat ekmek, soğan, karabiber, pul biber, kimyon, tuz konulacak ve yoğurulacak. Köfte harcından cevizden irice parçalar kopartılacak ve köfte şekli verilecek.

Patates ve Köftelerin Kızartılması:
Tava içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Önce patatesler, yağ içinde hafif pembemsi renk alıncaya kadar önlü arkalı kızartılacak. Ardından köfteler hafif kızartılacak.

patatesli köfte 1

Maharetini Göster:
Hazırlanmış köfte ve patates (bir köfte bir patates olarak) tencereye dizilecek. Üzerine rendelenmiş domates, az su ile ezilmiş domates salçası, tuz, 3 su bardağı kaynar su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde patatesli köfte yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com