Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Evde Nasıl Yapılır Patatesli Yemek Tarifleri Sos Tarifleri

patates püresi nasıl yapılır

patates püresi nasıl yapılır
Sütlü Patates Püresi Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz

Ön Hazırlık:
4 adet orta boy patates yaklaşık 500 gr. ağırlıktadır. Patatesler yıkanacak ve uygun büyüklükte olmayan iri patatesler ortadan iki’ye bölünecek.

Patatesin Haşlanması:
Tencere içine patates konulacak ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde  patatesler soyulmaya hazır.

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine haşlanmış patates ilave edilecek ve ezme aleti veya kaşıkla ezilerek karıştırılacak. Ardından 1 su bardağı soğuk süt ilave edilecek ve karıştırılacak. Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren, pürenin kıvamı gelmeye başlayacak. Bu aşamada yeterli miktarda tuz ilave edilecek ve pürenin tuzu karar hale getirilecek.
Tercihinize göre, pürenin kıvamını tutturmak elinizin altındaki ocağın düğmesindedir. Pürenin sıvı olmasını isterseniz, ocağı söndürürsünüz. Katı püre isterseniz püreyi ocakta fazla tutarsınız katı kıvamı elde edersiniz. Ardından püreniz servise hazır. İsterseniz karabiber ilave edebilirsiniz. Rulo köftenin yanına ve bir çok salçalı et yemeklerinin yanına çok yakışır. Sonrası malum.

Not:
Püre hazırlamada deneyim kazandıktan sonra ocak ısı ayarını normalde tutabilirsiniz. Başlangıçta püre yapmaya ocak ısısını düşük ayarda tutarsanız heyecan yaşamazsınız. Bir de pürenizi mikserle karıştırmaya kalkmayın, sakız yaparsınız.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com