Kategoriler
Kızartma Tarifleri Patatesli Yemek Tarifleri

patates kızartması

kıtır patates kızartması
Çıtırlığı Kaybolmayan Taze Patates Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
2 Adet Orta Boy Taze Patates
Kızartma Yağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Litre Su

Ön Söz:
Çıtır ya da kıtır patates kızartması tarifimle patates kızartma sorunumu çözdüm ve sizlerle paylaşıyorum. Patates kızartma yapmak için sayısız yol ve yöntem vardır. Bu zamana kadar patates kızartması için her yolu denedim. Başarılı olduğum yöntemlerin herkes tarafından uygulanabilir oluşunu görmediğim için tarifleyip yayınlamadım. Fazla söze gerek yok, tarifimi denerseniz mükemmel derecede kıtır patates dilimlerinizi kızartır ve afiyetle yersiniz. Sorun şu ki, bu patates kızartması taze patates ile yapılır. Tarifi kışlık patates ile denedim sonuç alamadım.

Ön Hazırlık:
Patatesler soyulacak ve istenilen irilikte doğranacak. Ardından yıkanacak, süzülecek ve bir kap içine konulacak. Üzerine 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz serpilecek ve patatesleri örtecek miktarda soğuk su konulacak. Peşinden patates dilimleri bir güzel karıştırılacak ve 30 dakika boyunca kendi halinde dinlendirilecek. Süre bitiminde süzgece konulacak, musluk suyu altına tutulacak ve süzülecek.

Patates Dilimlerinin Haşlanması:
Tencereye su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine patates dilimleri atılacak. Tencere kaynamaya başlayınca ocak ısısı normal ısıya (orta ateş) ayarlanacak ve tencere açık olarak patates dilimleri 10 dakika haşlanacak. Süre bitiminde suyu süzülecek ve patates dilimleri 10 dakika boyunca kendi halinde soğumaya bırakılacak.

Maharetini Göster:
Kızartma yağı, orta ateşin bir tık üzerindeki ısı ayarıyle ısıtılacak. Isınan yağ içine haşlanmış patates dilimleri konulacak ve 10 dakika boyunca kızartılacak. Süre bitiminde patates dilimleri yağ içinde alınacak ve uygun bir kap içine konulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com