Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

pastırmalı ıspanak yemeği

pastırmalı ıspanak yemeği
Pastırmalı Ispanak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Ispanak
100 gr. Pastırma
1 Adet Soğan
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Çay Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Pastırmalı ıspanak yemeği, aynen sade ıspanak yemeği gibi pişirilir. Diğer ıspanak yemeklerinden tek farkı, yemek içine pastırma dilimlerinin konuyor olmasıdır. Pastırmalı ıspanak yemeğinin lezzeti (pastırma aromasından dolayı) farklıdır. Fakat, yemekte pastırmayı kullanırken dikkat etmek gerekir. Pastırmanın üzerinde bulunan çemeni yağ içinde fazla kavurulursa, baharatı yanar ve ıspanak yemeğinin tadını bozar. Yani, ıspanak yemeğiniz acı olur ve bu tadı kimse sevmez. En güzeli, pastırma dilimlerinin üzerindeki çemenleri yemekte kullanmamaktır. 1 Kg. ıspanak için, 100 gr. pastırma fazlasıyla yeterlidir.

Ön Hazırlık:
Ispanak ayıklanacak, yıkanacak ve kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Pirinç ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Pastrıma dilimlerinin üzerinde bulunan çemeni alınacak ve dilimler kuşbaşı doğranacak.

pastırmalı ıspanak yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan ve salça ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından doğranmış pastırma ilave edilecek ve malzemelerle karıştırılacak. Üzerine 1.5 çay bardağı kaynar su ve tuz ilave edilecek tencere karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Üzerine ıspanak ilave edilecek ve karıştırılacak. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, pirinç ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısıs yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısı ayarı en düşük konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde pastırmalı ıspanak servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com