Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

palamut pilaki

palamut pilaki
Tencerede Sebzeli Palamut Pilaki Tarifi
Malzemeleri:
1 Adet Orta Boy Palamut
2 Adet Orta Boy Domates
1 Adet İri Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Soğan
4 Diş Sarımsak
1 Adet Defne Yaprağı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Limon
Bir Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Palamut, pilaki yapımında dilim olarak kullanılacaksa, balık bütün olarak temizlenmelidir. Bu sayede kesilmiş dilimlerin görüntüsü daha da güzel olacaktır. Palamut pilaki ocak üzeri tencerede pişirildiği gibi, fırında da pişirilebilir. Defne yaprağı ve diğer sebzeleri kullanmak tercihinize kalmış, siz bilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Balık temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Ardından, palamutun iriliğine göre 1.5 veya 2 cm. kalınlıkta dilimlenecek. Soğan soyulacak ve piyaz doğranacak. Domates, patates soyulacak küp doğranacak. Havuç soyulacak, halka doğranacak. Sarımsak soyulacak ve yemekte bütün kullanılacak. Maydanoz kıyılacak ve limon dilimlenecek.

Palamutpalamut pilaki 2

Palamut Dilimlenmişpalamut pilaki dilim

Palamut Pilaki Malzemesipalamut pilaki malzemesi

Palamut Pilaki Harcının Hazırlanması:
Bir kap içerisine doğranmış patates, soğan, havuç, domates ve maydanoz, karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak, karıştırılacak.

palamut pilaki hazırlandıpalamut pilaki 1

palamut pilaki pişti, servise hazırpalamut pilakisi

Maharetini Göster:
Tencere içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve yayılacak. Üzerine defne yaprağı ve pilaki harcının yarısı ilave edilecek ve yayılacak. Ardından palamut dilimleri uygun bir şekilde (yatay olarak) dizilecek. Üzerine kalan harç yayılacak, 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek, limon dilimleri ve sarımsaklar uygun bir şekilde dizilecek. Ocak ısısı yükseltilecek, malzemeler kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 40 dakika bitiminde palamut pilakiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com