Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

palamut buğulama

palamut buğulama
Tencerede Palamut Buğulama Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Büyük Boy Dilimlenmiş Palamut
3 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Limon
Bir Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Palamut buğulama, fırında veya ocak üzerinde tencerede yapılır. Palamut buğlama yapmak için palamut bütün olarak, dilimlenmiş olarak veya iri parça olarak kullanılabilir. Verdiğim malzemeler dışında, damak tadınıza uyan baharat ve sebzeleri kullanabilirsiniz. Buğulamanıza su ilave etmeyebilirsiniz. Su ilave etmezseniz yemek piştiği vakit suyu olmayacaktır. Bir de yemeğinizi bekletirseniz, yemeğiniz tamamen kuru kalacaktır. Bu sebeple, palamut buğulamanıza 1 veya 1.5 çay bardağı su ilavesi yemeğinizde olabilecek bütün olumsuzlukların önüne geçecektir, siz bilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Palamut buradan tarifine uygun olarak temizlenecek. Domates küp, soğan yarım ay doğranacak. Maydanoz kıyılacak ve limon halka olarak dilimlenecek. Ardından domates, soğan, maydanoz, karabiber bir kap içinde 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırılacak.

Palamutpalamut buğulama 2

Palamut dilimlenmişpalamut buğulama dilimi

Tencerede palamut buğlama hazırlanmışpalamut buğulama tencere

Palamut buğlama pişmiş servise hazırpalamut buğulama 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak. Üzerine palamut dilimleri dizilecek. Ardından domates, soğan, maydanoz karışımı, 1 çay bardağı su konulacak ve en üste limon dilimleri dizilecek. Ocak ısısı yükseltilecek, malzemeler kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika bitiminde palamut buğulama servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com