Kategoriler
Sakatat Yemekleri

paça haşlama

paça haşlama
Kuzu Paça Haşlama tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
6 Adet Kuzu Paçası
1.5 Litre Su
1 Adet Orta Boy Soğan (soyulmuş)
1 İri Diş Sarımsak
1 Adet Defne Yaprağı
Yarım Limon (kabuklu)
1 Tatlı Kaşığı Tuz (tepelice)

Ön Söz:
Paça haşlandıktan sonra sade veya terbiyeli olarak çorbası yapılır. Paça tencerede ya da düdüklü tencerede haşlanır. Tencerede paça haşlamak (paça sayısına göre) 1.5-2 saati bulur. Bu da harcanan zamana ve boşa tüketilen enerji israfına sebep olacağından, tencerede paça haşlamak akılcı değildir. Paça haşlamak için en pratik ve ekonomik yol, düdüklü tencerede haşlamaktır. Paçayı ne şekilde haşlarsanız haşlayın, paçanın kendine özel kokusunu gidermek için limonun dışında bütün soğan, bir kaç diş sarımsak ve varsa defne yaprağı kullanılabilir, seçimi size kalmış.

Ön Hazırlık :
Sakadatçıdan temizlenmiş olarak alınmış kuzu paçaları ocak alevine tutulacak ve üzerinde kalmış tüyler giderilecek. Ardından paçalar yıkanacak.

düdüklü tencerede paça haşlamapaça haşlama 1

düdüklüde paça haşlanmışdüdüklüde paça haşlama

Maharetini Göster :
Düdüklü tencereye kuzu paçaları, 1.5 litre su, 1 adet orta boy kuru soğan, bir iri diş sarımsak, 1 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz ve yarım limon kabuklu olarak konulacak. Düdüklünün kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal ısı ayarında olacak. Düdüklünün el kitapçığında belirtilen koyun eti pişirme süresi göz önüne alınacak ve paça verilen süre dikkate alınarak haşlanacak.  (Termo marka lastikli düdüklü tencerem, kuzu paçasını 30 dakikada haşlıyor.) Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com