Kategoriler
Dolma Tarifleri Sebze Yemekleri

organik biber dolması

organik biber dolması
Kıymalı Organik Biber Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
8 Adet Organik Dolma Biber
150 gr. Dana Kıyma (orta yağlı)
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (iç için)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (dolmanın suyu için)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz (iç için)
2 Su Bardağı Kaynar Su
1/5 Demet Maydanoz

Ön Söz:
Organik Red Ruffled dolma biberi artık ülkemizde yetiştiriliyor. Üretim sürecinde yeşil renkli olan biberler, olgunlaştıkça kırmızı renk alıyor. Bu biberin üçüncü kez dolmasını yapıyorum, son derece güzel görünümlü ve tatlı bir biber türü. Bu biberi Bursa ilimizin Orhangazi ilçesinden geçerken, üretici köylülerden tadarik ettim ve dolmasını yaptım.

Ön Hazırlık:
Biber yıkanacak ve sap kısmı kapak yapılmak üzere kesilecek, çekirekleri çıkartılacak. Domates küp doğranacak, soğan yemeklik doğranacak. Maydanoz ince kıyılacak. Pirinç ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. 2 su bardağı kaynar su, hazır edilecek.

Dolma İçi’nin Hazırlanması:
Kap içine kıyma, soğan, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, domates, domates salçası, tuz, karabiber, nane, maydanoz konulacak ve karıştırılacak. Malzemeler yoğurulacak ve tuzu karar hale getirilecek. Üzerine pirinç ilave edilecek ve kırılmadan malzemelerle karıştırılacak.

organik biber dolması 1

Maharetini Göster:
Dolma içi, biberlere tek tek bastırılmadan ağızlarında 1-1.5 cm. boşluk bırakılarak doldurulacak. Her biberin üzerine kendine ait olan sapı kapatılacak ve tencereye dizilecek. 1 tatlı kaşığı domates salçası, az tuz ve 2 su bardağı kaynar su ile karıştırılacak, tencereye ilave edilecek. 2 yemek kaşığı zeytinyağı dolmaların üzerinde gezdirilecek ve üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatılacak. Tencere yüksek ısı da kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika  bitiminde organik biber dolması servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com