Kategoriler
Çorba Tarifleri

nohutlu köfte çorbası

nohutlu köfte çorbası
Salçalı Nohutlu Köfte Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Orta Yağlı Kıyma
2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
2 Adet Küçük Soğan
1 Adet Domates
1 Türk Kahve Fincanı Köftelik Bulgur (düğ)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz (çorba için)
1 Çay Kaşığı Tuz (köfte için)
6 Su bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Islatılmış 1 su bardağı nohut haşlanırsa, 2 su bardağı nohut çıkar ve bu ölçü çorba için yeterlidir. Dondurucuda her daim 1 su bardağı ölçüsünde haşlanmış nohutum bulunur. Bulunmadığı zamanlarda, nohutu ıslatmadan düdüklü tencerede 35 dakika  haşlar ve kullanırım. Çoğu çorbalara ekşi tat yakışır. Bu tadı çorbalara domates, domates salçası ya da limon suyu veya limon tuzu verebilir. Kuru nane tercihinize bağlı, isterseniz kullanmayabilirsiniz. Bu çorbayı limon suyu ile tatlandırabilirsiniz, ben öyle yapıyorum.

Ön hazırlık:
Soğan’ın bir tanesi rendelenecek, köfte harcında kulanılacak. Diğer soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Köftelik ince bulgur yıkanacak ve süzülecek. 6 Su bardağı kaynar su hazır edilecek.

köfte çorbası

Fındık Köfte’nin Hazırlanması:
Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur, karabiber, pul biber, kimyon, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak. Karışım yoğurulacak ve harcın tuzu karar hale getirilecek. Ardından köfte harcı top yapılacak ve 20 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde harçtan küçük parçalar kopartılacak ve fındık iriliğinde köfteler yapılacak. Yapılan köfteler tabanına un serpilmiş tepsi içine konulacak.

nohutlu köfte çorbası 1

Maharetini göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, kuru nane, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından tencereye 6 su bardağı kaynar su konulacak ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra köfte ve nohut ilave edilecek. Tencere tekrar kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde nohutlu köfte çorbası servise hazır. Çorbanın tuzunu şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com