Kategoriler
Çorba Tarifleri

nohutlu ıspanak çorbası

nohutlu ıspanak çorbası
Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
250 gr. Ispanak
1 Adet Orta Boy Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Toz Sumak
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Nohutlu ıspanak çorbası haşlanmış nohutla yapılır. Derin dondurucuda hazır haşlanmış nohutunuz varsa, 20 dakikada nohutlu ıspanak çorbasını yapabilirsiniz. Nohutlu ıspanak çorbasını dondurucuda bulunan nohut ve ıspanakla yaptım. Dondurucuda her zaman haşlanmış nohut ve buharda çok az pişmiş ıspanak bulunur. Nohutlu ıspanak çorbası için ıspanağın taze olması veya haşlanmış olmasının bir önemi yok. Elinizde hangisi varsa, çorbanızı onunla yapabilirsiniz. Nohutlu ıspanak çorbası beğendiğim çorbalar arasındadır, tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Nohutlu ıspanak çorbası’nın tuz ve sumağını çorba piştikten sonra ilave ederseniz, doğru işlem yapmış olursunuz.

Ön Hazırlık:
Nohut ıslanacak ve yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Ispanak ayıklanacak, yıkanacak ve kuşbaşı doğranacak. Soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. 5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

nohutlu ıspanak çorbası malzemesiıspanak çorbası malzemesi

nohutlu ıspanak çorbası pişmiş servise hazırnohutlu ıspanak çorba

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, salça, ıspanak ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından pirinç, haşlanmış nohut, 5 su bardağı kaynar su, pul biber, karabiber ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Tam 20 dakika bitiminde nohutlu ıspanak çorbası hazır. Şimdi çorbanın tuzunu karar hale getirebilir ve sumak ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com