Kategoriler
Pastane Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

muz tatlısı

muz tatlısı
Karamelli Muz Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
2 Adet Muz
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker (40 gr.)
1 Yemek Kaşığı Eritilmiş Tereyağı (10 gr.)
1 Yemek Kaşığı Krema (10 gr.)
Çikolata Sosu (istenirse)
3 Top Dondurma
Fındıklı Krokan
Krem Şanti

Ön Söz:
Karamelli muz tatlısı veya banana tatlısı muz karamelize edilerek yapılır. Karamelize yapımında kahverengi (esmer) şeker veya beyaz toz şeker kullanılabilir. Şeker karamelize edilirken tereyağına ilaveten hazır krema kullanılırsa çok iyi sonuç alınır. Muzlar bütün olarak karamelize edilebileceği gibi; halka doğranarak veya tarifimdekine benzer yarımşar karamelize yapılabilir. Muz parçalarını tavada döndürürken çift çatal kullanmanız işinizi kolaylaştırır. Çelik tava yerine teflon tava kullanmanız da kolaylık sağlar.

Ön Hazırlık:
Muz, iki başından kesilecek ve kabuklu olarak uzunlamasına iki eşit parçaya bölünecek. Ardından muz kabukları soyulacak. Fındıklı krokan, buradaki tarife göre hazırlanacak. Krem şanti ve dondurma hazır edilecek.

muz tavada kızartılıyormuz kızartma

muz istenildiği görüntüde karamelize olmuşkaramelize muz tatlısı

muz parçaları tabaktakaramelli muz

dondurmalı muz tatlısı servise hazırdondurmalı muz

Maharetini Göster:
Karamel tavasına toz şeker konulacak ve düşük ısıda eritilecek. Şeker eriyip karamel rengini almaya başlayınca tereyağı ve krema ilave edilecek, karıştırılacak. Üzerine kesilmiş yüzeyi alta gelecek şekilde muz parçaları dizilecek ve orta ateşte yaklaşık 3 dakika süre ile muzlar karamelize edilecek. Peşinden muz parçaları çift çatal kullanılarak çevrilecek ve diğer yüzü karamelize edilecek. Karamelize edilen muz parçaları resimde göründüğü gibi; dondurma, fındık krokan ve krem şanti ile servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com