Kategoriler
Köfte Tarifleri Makarna ve Mantı Tarifleri Sos Tarifleri

misket köfteli makarna sosu

misket köfteli makarna sosu
Misket Köfteli Makarna Sosu Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Dana Kıyma
1 Adet Küçük Soğan
1 Dilim Bayat Ekmek
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Salça
2 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Misket köfteli makarna yapmak için, misket köfteli sos hazırlamak gerekir. Bu tarif, böylesi bir ihtiyaca cevap vermek için hazırlandı. Sos yapmak için malzeme ölçüleri, haşlanmış 1/2 paket makarna için ayarlandı. Malzeme ölçülerini, arzu ettiğiniz miktarda artırabilirsiniz, seçim sizin.

Ön Hazırlık:
Bir dilim bayat ekmek, köfte harcı için ıslatılacak. Domates rendelenecek. Sivri biber halka, soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Köftenin Yoğurulması:
Yoğurma kabına kıyma, bayat ekmek, soğan, karabiber, kimyon, pul biber, tuz konulacak ve yoğurulacak. Ardından harçtan  parçalar kopartılacak ve misket köfteler yapılacak. köfteler az yağ içinde kızartılacak.

Maharetini Göster:
Tavaya zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile sivri biber, sarımsak, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından kızarmış misket köfte, 1 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tava kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Yaklaşık 10 dakika  bitiminde misket köfteli makarna sosunuz kulanıma hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com