Kategoriler
Mutfak Aletleri

mikrodalga fırın

mikrodalga fırın
Mutfak Aletleri Mikrodalga Fırın Nedir Nasıl Kullanılır: Migrodalga fırınlar, kullandığı elektrik enerjisini yüksek frekanslı elktromanyetik dalgalara dönüştüren bir cihazdır. Elktromanyetik dalgalar metalik olmayan tüm cisimleri ısıtırlar. Bu nedenle mikrodalga fırını mutfaklarımızda gıdaları pişirme, ızgara yapma ve donmuş gıdaları çözdürme amaçlı kullanılır. Mikrodalga fırın gıdaları normal pişirme yöntemlerinden çok hızlı ve az enerji kullanarak yapabildiği için ekonomiktir. Ayrıca pişirme sürecinde fırın ortamı ısınmaz, sadece besin pişer.

Mutfaklarımızda mikrodalga ile yemek pişirmek, soğumuş yemekleri ısıtmak, derin dondurucudan çıkardığımız gıdaları çözdürmek, kek, çeşitli tatlılar ve hatta mısır patlatmak bile mümkündür. Bu işlemleri yapabilmek için mikrodalgada bu gıdaların pişirme yöntemlerini de bilmemiz gerekir.

Mikrodalgalar akıllı cihazlardır. Uygun komutu verdiğiniz andan itibaren ne yapması gerektiğini kendisi halleder ve siz’e ihtiyaç duyduğunda sinyal sesi ile uyarır. Bu cihazları kullanırken kullanıcı el kitapçığında yazan talimatlara dikkatlice uymak gerekir.

Resimde gördüğünüz mikrodalga fırın, gıdaları pişirme ve ızgara yapmak için dizayn edilmiştir. Ayrıca kombi pişirme özelliği sayesinde mikrodalga ve ızgara pişirme kombine edilir. Cihazın bu özelliği balık, patates veya ızgara yemekler için kullanılır. Yani pişirme ve kızartama işlemleri cihazın programı sayesinde ortak yapılır. Mikrodalga fırınlarda metal mutfak eşyaları kullanılmaz, tehlikelidir. Mikrodalgalarda özel mutfak takımları kullanılır. Bunlar ısıya dayanıklı cam, seramik, mikrodalga için özel üretilmiş plastik kaplardır. Mikrodalga fırınlarında ısıya dayanıklı olmayan cam, seramik, plastik kaplar, alüminyum folyolar ve metal kaplar kullanılmaz. Doğrusu, bu cihazı kullanırken kullanım kılavuzunu okumak ve talimatlarına uymak en güzelidir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com