Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Pastane Tarifleri

meyan şerbeti nasıl yapılır

meyan şerbeti nasıl yapılır
Evde Meyan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
10 gr. Meyan Kökü
2 Litre İçme Suyu
Çubuk Tarçın
Tane Karanfil

Ön Söz:
Meyan şerbeti; meyan bitki kökünün liflendirilerek içme suyu içerisinde dinlendirilip, süzüldükten sonra içilen, kendine özgü (tat ve kokusu olan) bir içecektir. Meyan şerbeti yapımı çok basit; istenilen miktarda lif halindeki meyan kökü normal içme suyu içerisine konur ve bekletilir. Bu süre kökün suya renk vermesiyle ilgilidir. Meyan şerbeti fazla miktarda kök kullanılarak koyu yapılır ve sonradan su ilave edilerek içilecek hale getirilir. Herkesin içebileceği iki litere ölçüsünde meyan şerbeti yapmak için en ideal ölçü 10 gr. meyan kökü lifi kullanmaktır. Bu miktar yaklaşık olarak bir tutam meyan köküne denk gelmektedir.

Bilgi Notu:
Meyan kökü baharatçılarda soyulmamış bütün kök olarak, ya da soyulup liflendirilmiş olarak satılmaktadır. Meyan şerbetine fazladan koku ve tat vermek için çubuk tarçın ve tane karanfil ilave edilebilir.

Meyan Kökümeyan kökü

Meyan Kökü Şerbetimeyan şerbeti

Maharetini Göster:
Uygun bir kase içerisine bir tutam meyan kökü (miktarı ve çeşiti isteğe bağlı olarak) çubuk tarçın ve tane karanfil konulacak. Üzerine iki litre içme suyu ilave edilecek ve kase buzdolabında veya uygun bir yerde 8-10 saat süre ile bekletilecek. Ardından kase içerisindeki şerbet tülbent bez yardımıyla süzülecek. Şerbet için fazla miktarda kök kullanılmışsa kasenin tabanında kalan kök sıkılacak, süzülecek ve şerbetin üzerine ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com