Kategoriler
Çorba Tarifleri

mercimekli köfte çorbası

mercimekli köfte çorbası
İnce Bulgurlu, Yeşil Mercimekli Köfte Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Dana Kıyması
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Küçük Boy Soğan (köfte için)
1 Adet Domates
2 Yemek Kaşığı Köftelik İnce Bulgur
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz (çorba için)
1 Çay Kaşığı Tuz (köfte için)
5 Su bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Yeşil mercimekli köfte çorbası yapımında dilediğiniz miktarda malzeme kullanabilirsiniz. Çorbanız pişerken son 15 dakikasında içerisine erişte veya arpa şehriye ilave edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ayrıntı ise; tencereye erişte ya da arpa şehriye ilave ettiğinizde, 1 yemek kaşığı unu malzeme listesinden çıkarmanızdır. Kullanacağınız erişte veya arpa şehriye çorba’nın kıvamını ayarlayacaktır. Afiyet olsun.

Ön hazırlık:
Küçük boy soğan rendelenecek, köfte harcında kulanılacak. Orta boy soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Köftelik ince bulgur yıkanacak ve süzülecek. 5 Su bardağı kaynar su hazır edilecek. Yeşil mercimek, dişe dokunur yumuşaklıkta haşlanacak.

köfte çorbası

Köftenin Yapılması:
Bir kap içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur, karabiber, pul biber, kimyon, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak. Malzemeler yoğurulacak ve 20 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde köfte harcından parçalar koparılacak ve fındıktan küçük misket köfteler yapılacak. Yapılan köfteler zeminine un serpilmiş tepsi içine konulacak.

yeşil mercimekli köfte çorbası

Maharetini göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, kuru nane, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Peşinden tencereye 5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, köfte ve haşlanmış yeşil mercimek ilave edilecek. Tencere tekrar kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde, mercimekli köfte çorbanız servise hazır. Çorbanın tuzunu şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com