Kategoriler
Çorba Tarifleri

mercimekli buğday çorbası

mercimekli buğday çorbası
Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Çay Bardağı Aşurelik Buğday
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Un
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Mercimekli buğday çorbası tarifim biraz uğraştırıcı ama, uğraşmayı değecek kadar tat ve lezzeti taşır. Çorba yapımında normal yoğurt yerine süzme yoğurt kullanılırsa, çorba gerçek tadının doruğuna ulaşır derim. Afiyet olsun.

Aşurelik Buğdayın Haşlanması:
Tencereye aşurelik buğday konulacak ve üzerine 4 su bardağı su ilave edilecek, kaynatılacak. Tencere kapağı aralıklı olarak kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konuma getirilecek. Buğday 45 dakika süre ile haşlanacak. Süre bitiminde tencere 1 saat  dinlendirilecek.

Yeşil Mercimeğin Haşlanması:
Mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanacak, süzülecek ve çıkan kara su kullanılmayacak.

buğday çorbası sosu

Terbiyesinin yapılması:
Kaseye 1 yumurta kırılacak, üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilecek ve çırpılacak. Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edilecek ve tekrar çırpılacak.

mercimekli buğday çorbası 1

Maharetini Göster :
Tencereye haşlanmış buğday, mercimek, 6 su bardağı kaynar su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Tencere kaynamaya başlayınca; ocak en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencere 15 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 Kepçe su alınacak, terbiye’ye ilave edilecek ve karıştırılacak. Terbiye çorbaya ilave edilecek ve çorba karıştırılacak. Tencere 5 dakika kaynatılacak, ocaktan alınacak ve çorba’nın tuzu karar hale getirilecek. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı içinde kuru nane kavrulacak ve çorbaya ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com