Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri Sos Tarifleri

mayonez nasıl yapılır

mayonez nasil yapilir 1
Evde Mayonez Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Bütün Yumurta (55-60 gr.)
1.5 Standart Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı (150 gr.)
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Silme Tuz

Ön Söz:
Mayonez sorunlu bir üründür, dolapta korunuyor olsa dahi çabuk bozulur. Bu sebeple mayonezi ihtiyaç ölçüsünde hazırlamak ve 2-3 gün içinde tüketmek gerekir. Mayonez zeytinyağı ile hazırlanabileceği gibi, her çeşit bitkisel yağ kullanılarakta hazırlanabilir. Mayonez hazırlarken çırpma teli ya da tarifimizde olduğu gibi el blenderi de kullanılabilir.

Çırpma teli ile hazırlanan mayonez risklidir. Usulüne uygun hareket edilmez ise, mayonez kesilebilir. Mutfak robotunda veya el blenderi ile hazırlanan mayonezin tutmama gibi bir sorunu yoktur. Tarifimize uyarsanız, mayonezi bir dakika içinde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

mayonez el blenderi ile çırpılıyormayonez nasil yapilir 2

mayonez yapılmış ve kavanoza konmuşmayonez nasil yapilir 3

Maharetini Göster:
El blenderinin malzeme koyma haznesine bir bütün yumurta, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1.5 çay bardağı
ayçiçeği yağı, 1 çay kaşığı silme tuz konulacak ve el blenderi çalıştırılacak. Blendirın kısa indir kaldır hareketiyle, malzeme mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılacak. Ardından hazırlanan mayonez kavonaza konulacak ve buzdolabında saklanacak. Sonrası malum.

Not:
Hazırladığımız bu mayonezi bilgi amaçlı buzdolabında +4 derecede 15 gün boyunca sakladık, her gün kontrol ettik ve bozulma olmadığını gördük. Bu kadar uzun süre mayonezi saklamaya gerek yoktur. İhtiyaç ölçüsünde mayonezi hazırlayıp tüketmek daha akılcadır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com