Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mantarlı Yemek Tarifi Sebze Yemekleri Sos Tarifleri

mantarlı domates sosu

mantarlı domates sosu
Mantarlı Domates Sosu Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Kayın Mantarı
2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Mantarlı domates sosu, başta çeşitli makarna yemeklerinde sos olarak kullanılır. Ayrıca kırmızı et ve beyaz et çeşitleriyle yapılan et yemeklerinde garnitür olarak kullanılır. Mantarlı domates sosu yapmak için bütün mantar çeşitleri kullanılabilir. Bana göre; lezzet bakımından en uygun mantar çeşiti, tarifimde olduğu gibi kayın mantarıdır. Tercih sizin, bildiğiniz gibi yapın.

Ön Hazırlık:
Mantarların toprakla buluşan kök kısımları 1 veya 2 cm. boyutunda kesilecek. Ardından mantarlar orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Domates rendelenecek ve sarımsak yemeklik doğranacak.

mantarlı domates sosu 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve düşük ısıda eritilecek. Üzerine sıra ile mantar, sarımsak, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından domates, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Domatesin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar, mantarlı domates sosu pişirilecek. Sonrası malum.
Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com