Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler Mantarlı Yemek Tarifi

mantarlı bulgur pilavı

mantarlı bulgur pilavı
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
150 gr. Kayın Mantarı
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (10 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Domates
1 Adet Küçük Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Su

Ön Söz:
Kayın mantarı önceleri büyük marketlerde paketlenmiş olarak satılırdı. Şimdilerde ise, semt pazarlarında dökme olarak kilo ile satılıyor. Üzerinde bulunan etiketlerde kayın mantarı, kavak mantarı, ağaç mantarı, yaprak mantarı ve istiridye mantarı diye yazıyor. İsimleri değişik yazılmış olsada sonuçta aynı mantar, kayın mantarı. Diğer kültür mantarları arasında en lezzetli olanlardan biri, bulgur pilavı yapımında kullanırsanız farkı anlarsınız.

Ön Hazırlık:
Domates rendelenecek, soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Mantarın kök kısmı kesilecek ve atılacak. Ardından orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Bulgur yıkanacak ve süzülecek. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

kayın mantarıkayın mantarlı bulgur pilavı

mantarlı bulgur pilavı servise hazırmantarlı bulgur pilavı 1

Maharetini Göster:
Tencere’ye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, salça, domates, mantar ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. 20 dakika bitiminde mantarlı bulgur pilavı hazır. 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com