Kategoriler
Meze Tarifleri Salata Tarifleri

mantar salatası

mantar salatası
Mantar Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Kayın Mantarı
3 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
1 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (sos için)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (mantarı kavurmak için)
1/2 Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Maydanoz

Ön Söz:
İşte mantar salatası tarifi, yapın ve tadın. Ardından mantar salatası hakkında düşüncelerinizi (duymam gerekmez) yanınızdaki kişiye söyleyin. Bu salatayı yaparken yenilebilir tüm mantar çeşitlerini kullanabilirsiniz, tavsiyem kayın mantarından şaşmamanızdır. Hele de mantarınızı bir kaşık tereyağı ile kavurursanız, salatanız mantar salatasından ziyade ton balıklı sebze salatasına benzeyecektir.

Salatanızı tatlandırmak için, sevdiğiniz baharat çeşitlerini kullanmak tercihinize kalmış, kolay gelsin.

Ön Hazırlık:
Mantarların sert olan kök kısmı kesilip atılacak ve kuşbaşı doğranacak. Domates, soğan soyulacak ve orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Biber ince olarak halka doğranacak ve maydanoz kıyılacak. Salata sosu olarak bir kase içine limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve karıştırılacak.

Kayın Mantarıkayın mantarı

Mantarın Kavrulması:
Tavayae 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine mantar ilave edilecek ve yüksek ısıda mantarın bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavrulacak. Ardından mantar soğumaya bırakılacak.

Maharetini Göster:
Salata karıştırma kabı içine mantar, domates, soğan, sivri biber, maydanoz, tuz, salata sosu konulacak ve karıştırılacak. Ardından salatanın tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com