Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

lor peynir tatlısı

lor peynir tatlısı
Lor Peynir Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Tuzsuz Lor Peyniri
30 gr. Tuzsuz Tereyağı
2 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Karbonat

Şerbeti:
2.5 Su Bardağı Toz Şeker
2.5 Su Bardağı Su
1/4 Parça Limon Suyu
28 cm. Alüminyum Tepsi

Ön Söz:
Lor peynir tatlısı tarifimi uygularsanız, bundan böyle lor peynirine gereken değeri vermiş olursunuz. Yok kalsın, almiyim derseniz; lor peyniri sizin için hak ettiği yeri, ekşimik olarak korumaya devam eder, ne diyeyim siz bilirsiniz. Lor peyniri tatlı tarifim bu siteye özel, denerseniz memnun kalırsınız. Unutmayalım, malzeme miktarlarını her zaman olduğu gibi; 200 ml. lik su bardağı ile ölçtüm, bilginiz olsun.

Ön Hazırlık:
Fırın tepsisi iç yüzeyi margarin ya da tereyağı ile yağlanacak. Tereyağı eritilecek ve  vakti geldiğinde karışıma ilave edilecek.

Şerbetin Hazırlanması:
Tencereye 2.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı soğuk su konulacak ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve tencere 5 dakika süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde 1/4 limon suyu ilave edilecek ve şerbet bir taşım kaynatıldıktan sonra ocak söndürülecek.

Lor peynir tatlısı’nın şerbeti verilmişlor peynir tatlısı 1

Lor peynir tatlısı dilimlenmişekşimik tatlısı

Maharetini Göster:
Mutfak robotuna lor peyniri, irmik, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş karbonat, 1 su bardağı süt ve eritilmiş tereyağı konulacak ve yüksek hızda karıştırılacak. Ardından karışım yağlanmış tepsi içerisine boşaltılacak ve yüzeyi düzeltilecek. Tepsi, 2 saat üzeri açık dinlendirilecek. Süre bitiminde tepsi, önceden 180°C dereceye ısıtılmış fırının alttan ikinci rafına sürülecek ve 30 dakika pişirilecek. Süre bitiminde tepsi fırından alınacak ve ılık şerbet verilecek. Tepsi soğuduktan sonra (bıçak suya daldırılarak) tatlı dilimlenecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com