Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri

kuzu çöp şiş

kuzu çöp şiş
Mangalda Kuzu Çöp Şiş Tarifi, Marinesi Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500gr. Kuzu Budu
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Yemek Kaşığı İçme Suyu
1 Adet İri Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
Yeterince Çöp Şiş Çubukları

Ön Söz:
Kuzu şiş tarifimi denerseniz; yaptığınız kuzu şişin tadını, kalite bir dönerciden yediğiniz döner tadından ayırt edemezsiniz. Fazla söze hacet yok, deneyin derim. Kuzu etini terbiye ederken, zeyinyağı’nı diğer malzemelerle birlikte karıştırmayın. Tarifimde zeytinyağını nasıl kullanmışsam, siz de aynısını yapın. Kuzu şişleri pişirirken, üzerlerine bir miktar tuz serpmeyi de unutmayın. Kuzu etini buzdolabında 4 ila 24 saat arasında terbiye edebilirsiniz. Hazırladığınız kuzu şişleri; kömürlü, elektrikli mangalda, teflon, grill veya döküm tavada, demir döküm ızgarada pişirebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Kuzu budu normal irilikte kuşbaşı doğranacak. Sarımsak havanda 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş tuz ile ezilecek ve 3 yemek kaşığı dolusu içme suyu ile karıştırılacak.

Kuzu Şiş Marinesi:
Cam kase içine biber salçası, domates salçası, toz kırmızı biber, karabiber konulacak. Peşinden havanda bulunan su ilave edilecek ve karıştırılacak. Üzerine kuşbaşı kuzu eti ilave edilecek ve bir güzel karıştırılacak. En son 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek, kase streçle kapatılacak ve buzdolabına kaldırılacak. İki saat bitimi kase açılacak ve üzerinde bulunan zeytinyağı, çatal yardımıyle etle karıştırılacak. Ardından kase kapalı olarak, en az 2 saat daha dolapta dinlendirilecek ve istenilen miktarda çöp şişlere dizilecek.

Kuzu Eti Şiş Sosu ile Terbiye Edilmişterbiyeli kuzu kuşbaşı

Kuzu Şişler Pişirilmeye Hazırterbiyeli kuzu çöp şiş

Maharetini Göster:
Kuzu şiş nasıl pişirilir; ocağın büyük gözü üzerine demirdöküm mangal konulacak ve yüksek ısıda ısıtılacak. Mangal ısısı avuç içiyle kontrol edilecek. Avuç içi mangal yüzeyine 2-3 cm. mesafe yaklaştırılacak. Bu esnada avuç içi ısıya dayanamıyorsa; mangal ısınmış demektir. Mangal yüzeyi silikon fırça ile yağlancak ve kuzu çöp şişler dizilecek. Ocak ısısı orta ateşten bir tık üzerine ayarlanacak ve şişler pişirilinceye kadar ocak ayarı sabit kalacak. Şişler iki dakikada bir çevrilerek 10 dakika süre ile pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com