Kategoriler
Sakatat Yemekleri

kuzu başı kelle

kuzu başı kelle

Kuzu Başı Kelle Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Kuzu Başı Kelle
1 Yemek Kaşığı Tuz
Yeter Miktarda Soğuk Su
Tencere

Ön Söz:
Üç tane kuzu başı kelle tarifi yayınladım. Bu tarifim, kuzu kellenin haşlandıktan sonra, fırında kızartılmasıyle ilgilidir. En son yayınlamış olduğum klasik tatlar kuzu kelle tarifime bir göz atabilirsiniz, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kuzu başını sakatatcıdan alırken, beyin kısmı parçalanmış ve burunun koparılmış olması gerekir. Kuzu başı yıkanacak ve ardından süzülmesi için süzgeçe alınacak.

Maharetini Göster:
Tencere içine kuzu başı, 1 yemek kaşığı tuz ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Ardından, tencerenin üzerinde biriken köpükler toplanacak ve atılacak. Peşinden tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek ve kuzu başı 1.5 saat haşlanacak. Süre bitiminde kürdan kuzunun diline batırılacak ve pişme kontrolü yapılacak. Kürdan rahat bir şekilde dil içine batıp çıkıyorsa, kuzu başı pişmiş demektir. Ardından kuzu başı alt çenesi üzerine fırın tepsisine yerleştirilecek. Tepsiye 1 su bardağı kuzu başının haşlama suyu ilave edilecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek, 30 dakika kızartılacak ve fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com