Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri Makarna ve Mantı Tarifleri

kuşdili erişte

kuşdili erişte
Kuşdili Erişte Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Böreklik Un (üç su bardağı)
100 gr. Su (bir çay bardağı)
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kuşdili erişte, kesme mantı, kuşdili mantı, kuşdili makarna veya kesme aş adıyle bilinen kuşdili erişte un, su, yumurta ve tuz kullanılarak yapılır. Kuşdili erişte diğer mantı ve makarna çeşitleri gibi pişirilir. Taze kesilmiş kuşdili erişte 7 dakikada, kurutulmuş kuşdili erişte ise 15 dakikada pişer. Kuşdili erişte tereyağlı olarak sade, salçalı, domates soslu, kıymalı, sarımsaklı yoğurtlu ve peynirli olarak hazırlanır. Kuşdili erişte kışlık olarak hazırlanıp kurutulacaksa, kesimi sırasında şerit genişliklerini en az 2 cm. olmalıdır. Kuruyan kuşdili erişte çekeceğinden, bu ayrıntıya dikkat etmek gerekir. Afiyet olsun.

Bilgi Notu:
Kuşdili erişte tarifindeki malzemelerin katlarını alarak, istediğiniz miktarlarda kuşdili erişte hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi kullanırsanız 450 gr. kuşdili erişte kesmiş olursunuz.

kesme mantı

Maharetini Göster:
Hamur yoğurma kabına 300 gr. böreklik un elenerek konulacak ve ortası çukur yapılacak. Çukurun içine bir yumurta kırılacak, bir çay bardağı su, bir çay kaşığı tepeleme doldurulmuş tuz ilave edilecek ve sert bir hamur yoğurulacak. Yoğurulan hamur top yapılacak, üzeri kapatılacak ve 15 dakika dinlendirilecek. Ardından hamur iki eşit parçaya bölünecek ve iki beze yapılacak. Bezeler unla birlikte 35 ila 40 cm. çapında yufka açılacak. Açılan yufkalar 1.5- 2.0 cm. genişlikte şeritler halinde kesilecek. Şeritler üst üste konulacak ve üçgen şeklinde kesilecek. Kesilen kuşdili erişte bir beze yayılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com