Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler

kuru domatesli bulgur pilavı

kuru domatesli bulgur pilavı
Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
4 Parça Kurutulmuş Domates
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kuru domatesli bulgur pilavı değişik bir lezzet. Bütün yemek çeşitlerinin yapımında olduğu gibi, yemekte kullanılan malzemelerin ölçüsünü kaçırmamak lazım. Yemekte kullanılan bütün malzemeler belirli ölçü içerisinde yapılır. Ölçü kaçırıldığında az ya da çok, yapılan yemek beğenilmez. Bu pilav yapımında her ikiside ekşi olan, kuru domates ve domates salçası kullanıyoruz. Bulgur pilavı yapımında bir yemek kaşığı tepeli doldurulmamış domates salçası kullanılır. Nerdeyse bu ölçü, bir tatlı kaşığı tepeli doldurulmuş salçaya denk gelir.

Şimdi pilava ilave edeceğimiz kuru domates ve domates salçasının toplamı bir kaşık domates salçasının ekşiliğine denk gelmesi gerekir ki, pilavımız lezzetli olsun. Pilava bir kaşık salça, bir avuç kuru domates ilave ederseniz, pilavınız ekşilikten yenmez. Pilava ilave edilecek yağ miktarı, bir bardak bulgur için 50 gramı aşmamalıdır. Bir kaşık katı tereyağını ölçmek mümkün değildir. Bu yüzden tereyağı ölçüsünü 1 yemek kaşığı, ya da 2 yemek kaşığı olarak versem bir anlam ifade etmez. Bu sebeple pilav yaparken yağınızı kendiniz ayarlayın.

Ön Hazırlık:
Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Kurutulmuş domates kuşbaşı doğranacak. 4 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, kurutulmuş domates, bulgur ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 4 su bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. 20 dakika bitiminde kuru domatesli bulgur pilavı hazır. Tencerenizi 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com