Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

kremalı sütlaç

kremalı sütlaç
Evde Kremalı Sütlaç Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Litre Günlük Süt
1 Kutu Sıvı Süt Kreması (200 ml.)
1 Kahve Fincanı Pirinç
1 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
1.5 Çay Bardağı Toz Şeker

Ön Söz:
Kremalı sütlaç; süt, sıvı süt kreması, pirinç, her çeşit nişasta veya pirinç sübyesi ve toz şekerle yapılır. Ağız tadında sütlaç yemek isterseniz, sütlaç yaparken mutlaka sıvı süt kreması kullanın derim. Bir litre süt için, 200 ml. (yani, bir su bardağı dolusu) sıvı süt kreması yeterlidir. Bir litre süt için, bir su bardağı şeker ölçüsü yeterlidir. İki çay bardağı şeker, bir su bardağı şeker ölçüsüne denktir. Sütlaçınızı şekerli seviyorsanız, siz 2 çay bardağı dolusu toz şeker kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Bir kase içerisinde nişasta ve 1 fincan soğuk süt karıştırılacak.

Pirinç’in Haşlanması:
Tava içerisine pirinç ve üzerine 1 su bardağı su konulacak, normal ocak ısı ayarında ısıtılacak. Tavadaki su kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük konuma getirilecek ve pirinç suyunu çekinceye kadar haşlanacak.

Maharetini Göster:
Tencere’ye süt, krema haşlanmış pirinç konulacak ve ısıtılacak. Süt kaynamaya başlarken toz şeker ve nişasta karışımı ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere kaynamaya başldıktan sonra, ocak normal ısı konuma getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. Tencere çırpma teli ile dipten karıştırılarak 5 dakika süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde ocaktan alınacak, kaselere boşaltılacak ve soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com