Kategoriler
Çorba Tarifleri

kremalı mantar çorbası

kremalı mantar çorbası
Süt Kremalı Mantar Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. İstiridye Mantarı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
1 Paket Krema (200 ml.)
4 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kremalı mantar çorbası, her cins yenilebilir mantar ve sıvı krema ile yapılır. Çorbanın yapımında damak zevkinize uyan (tereyağı, zeytinyağı, ayçiçeği yağı gibi) her çeşit yemeklik yağ kullanılabilir. Çorbanın tatlandırılmasında başta sarımsak, soğan, maydanoz olmak üzere her çeşit baharat kullanılabilir. Mantar çorbasının onlarca çeşiti vardır, tarifim onlarca çeşit arasından bir tanesidir. Deneyin memnun kalacaksınız, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Mantarın sert olan kök kısmı kesilip atılacak. Ardından, orta irilikte kuşbaşı doğranacak. 4 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

İstiridye Mantarıkavak mantar

kremalı mantar çorbası servise hazırkremalı mantar çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine un ilave edilicek ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Ardından doğranmış istiridye manarı, 1 kutu krema, 4 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere yüksek ısıda bir taşım kaynatıldıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Saat’a bakılacak not edilecek. 25 dakika bitiminde kremalı mantar çorbası hazır. Tuz ve karabiberi şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com