Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

kremalı kadayıf tatlısı

kremalı kadayıf tatlısı
Şerbetli Çiğ Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
250 gr. Çiğ Tel Kadayıf
100 gr. Tuzsuz Tereyağı
2 Su Bardağı Toz Şeker (340 gr.)
1 Kutu Çiğ Krema (200 ml.)
1 Su Bardağı Süt (200 ml.)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (tepsiye yaymak için)
1 Su Bardağı İri kıyım Ceviz İçi
24 – 26 cm. Fırın Tepsisi

Ön Söz:
Daha önce, buradaki karamelli kadayıf tatlı tarifini yayınlamıştım. Bu tarifim de benzer bir tarif ve yapımı gayet kolay. Kremalı kadayıf tatlısı, klasik kadayf tatlılarına sadece görüntü olarak benzer. Tat, lezzet bakımından diğer kadayıf tatlılarından farklıdır. Derin dondurucuda streç veya buzdolabı torbasına konularak aylarca saklanır, çıkarılıp ısıtıldığında (mikrodalga veya fırında) ilk günkü gibi, kıtırlığını ve lezzetini korur.

Kadayıf, fırında düşük ısı ile kızartıldığından tereyağı doğal tat, lezzet ve aromasından bir şey kaybetmez. Kadayıfı yerken çıtırlığı yanında mis gibi tereyağı kokusunu alırsınız. Sözün özü, bu tarifimi denemelisiniz derim.

Ön Hazırlık:
Çiğ kadayıf bir bez üzerine alınacak ve buruşuk ve yapışık olanları açılacak. Ardından havalanması için bir saat süre ile dinlendirilecek. Tereyağı tava içinde düşük ısıda sadece eritilecek ve ocaktan alınacak. Fırın tepsisi yüzeyine 1 yemek kaşığı zeytinyağı yayılacak.

Şerbetin Hazırlanması:
Tencereye 2 su bardağı toz şeker, 1 kutu çiğ krema, 1 su bardağı süt konulacak ve orta ısıda 10 dakika süre ile karıştırılarak kaynatılacak. Süre bitiminde ocak söndürülecek.

kremalı kadayıf tatlısı 1

Maharetini Göster:
Kadayıf iki eşit parçaya bölünecek. Yarısı tepsi tabanına yayılacak ve elle bastırılarak düzeltilecek. Üzerine ceviz içi serpiştirilecek. Peşinden kadayıfın diğer yarısı yayılacak, elle bastırılarak düzeldilecek ve üzerine erimiş tereyağı gezdirilecek. Tepsi 140°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 1 saat kızartılacak. Süre bitiminde fırından alınacak ve üzerine sıcak şerbet dökülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com