Kategoriler
Çorba Tarifleri

köfteli pazı çorbası

köfteli pazı çorbası
Tavuk Etli Misket Köfteli Pazı Çorbası Yapılışı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
150 gr. Pazı
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Küçük Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Misket Köfte Malzemesi:
250 gr. Tavuk Göğsü
1 Adet küçük Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Galeta Unu
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz

Ön Hazırlık:
Pazı yıkanacak ve saplarıyle birlikte ince doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Maydanoz ince doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Misket Köftenin Hazırlanması:
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, iri kıyılmış soğan ve sarımsak rondoda kıyma çekilecek. Ardından, hazırlanan kıyma yoğurma kabına konulacak. Üzerine galeta unu, maydanoz, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilava edilecek ve yoğurulacak. Hazırlanan köfteden parçalar koparılacak ve fındık iriliğinde misket köfteler yapılacak. Yapılan köfteler unlanmış tepsiye konulacak.

köfteli pazı çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından doğranmış pazı ilave edilecek, tencere karıştırılacak. Üzerine 5 su bardağı kaynar su, misket köfte, karabiber, pul biber ilave edilecek ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde köfteli pazı çorbası servise hazır. Şimdi çorbanın tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com