Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

klasik tatlar pirinç pilavı

klasik tatlar pirinç pilavı
Klasik Tatlar Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tepeleme Tuz

Ön Söz:
Klasik Tatlar pirinç pilavı bu siteye özel pirinç pilavıdır. Aynı tarifin bu gezegende olup olmadığını bilmiyorum. Öyle bir pirinç pilavı yapayım ki, kimsenin tarifine benzemesin diye, bu pilav yapılmamıştır. Tarifimi dener ve memnun kalırsanız, bundan böyle pirinç pilavınızı bu tarifle yapacağınıza eminim. Başkalarının söz etmesine gerek yok, insan nasıl pirinç pilavı yaptığını bilir. Pilav yapmak netameli iştir, bu yüzden her defasında aynı kalitede pilav pişirmek zordur. Tarifim bu zorluğu yok etmeyi hedefler, meraklı iseniz; bir bardak dolusu pirinçle tarifimi deneyin derim.

Ön Hazırlık:
Pirinç, bol su içerisinde 30 dakika dinlendirilecek. Ardından, suyu değiştirilerek 8 veya 10 kez yıkanacak. Peşinden pirinç tel süzgeç içerisine alınacak ve süzülecek. Süzülmüş pirincin suyunun tamamen çıkması için tel süzgeç altına (ya da süzgeçin kenarına) bir kaç kez elle vurulacak. Kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Teflon tencere içerisine yıkanmış süzülmüş pirinç konulacak ve normal ısı (ocağın en büyük gözünün yarım ısı ayarı) ayarında 10 dakika süre ile karıştırılarak, kavrulacak. Ardından, 4 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden 1.5 su bardağı kaynar (et suyu, tavuk suyu, normal su farketmez) su, tuz ilave edilecek ve pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika süre ile kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak düğmesi kapatma yönüne dödürülecek ve en kısık pilav pişirme ısısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika süre bitiminde ocak söndürülecek. Tencerenin kapağı açılacak ve pilav alt üst edilerek karıştırılacak. Ardından kapak kapatılacak ve pilav 15 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.

Not:
Pirinç ve suyu 200 ml. lik su bardağı ile ölçtüm. Pilavı 2 bardak pirinçle yapmak isterseniz; Pirinci 20 dakika kavurduktan sonra, 8 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2.5 su bardağı su kullanın. Pilav pişirme süresi yine 20 dakikadır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com