Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

kıymalı kapuska

kıymalı kapuska
Tencerede Kıymalı Kapuska Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
800 gr. Beyaz Lahana
150 gr. Kıyma
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Domates
1 Adet İri Soğan
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
2 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı kaynar Su

Ön Söz:
Kapuska yapımında domates salçası veya domatesle biber salçası ortak kullanılabilir. Tarifimde olduğu gibi, domates salçasıyla birlikte domates kullanılabilir. Ya da domates, biber salçası ve domates salçası birlikte kullanılabilir. Tek başına salça kullanmak isterseniz, 1 yemek kaşığı domates salçası kapuska yemeği için yeterlidir. Yemeğin servisi sırasında sumak kullanmak, yemeğin lezzetini artırır.

Ön Hazırlık:
Lahananın sararmış ve buruşuk üst yaparakları ayrılacak. Yaprakların kalın damarları ince, diğer bölümleri kuşbaşı doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Domatesler rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

kıymalı kapuska 1

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve taneleşinceye kadar orta ısıda kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine lahana ilave edilecek, karıştırılacak. Tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak. Malzemeler kendi suyu ile 10 dakika kavrulacak. Süre bitiminde 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber  ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde kıymalı kapuska yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com