Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

kırmızı biber yemeği

kırmızı biber yemeği 1
Pirinçli Kırmızı Biber Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Kırmızı Biber (kapya biberi)
2 Yemek Kaşığı Pirinç (tepeli)
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 İri Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kırmızı biber yemeği veya kapya biberi yemeği, icatlarımdan biri. Etli, kıymalı, bulgurlu ve pirinçli yapılabilir. Ne ile yaparsanız yapın, sofrada ekmek kıtlığı çekersiniz. Helede, taze ekmek veya ramazan pidesiyle yemeye kalkarsanız, bir pide işinizi görmez. Ne ise, bu yemeğin olumsuz tarafları, en iyisini siz bilirsiniz. Yemeğin tek bir ayrıntısı var, bilmelisiniz. Yemeğin onuncu dakikasında, dibe çöken pirinçleri karıştırarak üst tarafa almanız gerekir. Değilse, pirinç tabana yapışır. Sözlerim, işini bilenleri hariç tutar.

Ön Hazırlık:
Biberlerin sap kısmı kesilecek, uzunlamasına ikiye bölünecek ve çekirdekleri temizlenecek. Ardından, bölünen parçalar tekrar ikiye bölünecek ve kuşbaşı (en fazla 1 cm. genişlikte)doğranacak. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Domates kuşbaşı doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Kırmızı Biber (kapya biberi)kapya biberi

kırmızı biber yemeği servise hazırkırmızı biber yemeği

Maharetini Göster:
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, domates salçası, ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından doğranmış kırmızı biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Üzerine pirinç, 1.5 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Yemeğin tuz’u karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. 20 dakika bitiminde, kırmızı biber yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com