Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Pastane Tarifleri

kestane nasıl soyulur

kestane nasıl soyulur
Kestane Nasıl Soyulur Tarifi
Malzemeleri:
1/2 Kg. Kestane
6 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı

Ön Söz:
Kestane nasıl soyulur? Kestane tek başına çerez olarak yenildiği gibi, bir çok yemeğin yapımında da katkı malzeme olarak kullanılır. Yemek hazırlarken kestaneleri bütün ve iç kabuğu temizlenmiş olarak kullanırız. Kestanenin dış ve iç kabuğu bir çok yöntemle soyulabilir. Su içinde haşlanarak soyulan kestanelerin yemeklerde kullanılması, tercih edilen bir yöntem değildir. Sanayide, ticari olarak işlenen tonlarca kestane otomatik makinelerde buhar veya alev kullanılarak yapılmaktadır. Mutfak şartlarında en uygun kestane kabuklarının soyulması, tarifimde anlattığım yöntemdir. Kendim bu yöntemi kullanırım.

Ön Hazırlık:
Kestane yıkanacak ve süzülecek. Yıkanmış kestane gövdesinden enlemesine, bıçak ile çepeçevre çizilecek. Bıçağın derine dalmamasına dikkat edilecek. Bıçak derine daldığında kestaneler tencere içerisinde pişerken, aynen cam üzerinde elmasın bıraktığı iz etkisini gösterir. Yani, kestane taşıdığı çizik yönünde bölünür.

Kestaneler tava’datavada kestane

Kavurulmuş ve soyulmaya hazırkavrulmuş kestane

Maharetini Göster:
Çizilen kestaneler bir tava içerisine alınacak, üzerine 6 Yemek kaşığı ayçiçeği yağı konulacak ve ısıtılacak. Normal ocak ısısında kestaneler 3 dakika süre ile karıştırılarak kavrulacak. Kavrulan kestaneler, yağı süzülerek soğuk su içerisine atılacak ve kabukları soyulacak. Sonrası malum.

Not:
Diğer bir yöntem ise, kaynayan su içerisine kestaneleri bırakmak ve 5 dakika süre ile haşlamaktır. Haşlanan kestaneleri su içerisinden tek tek alarak, kabuklarını soymaktır. Kestanelerin haşlama suyunu süzmeyiniz, süzerseniz iç kabuklarını soyamazsınız.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com