Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

kesme muhallebi

kesme muhallebi
Kesme Muhallebi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Süt
1.5 Çay Bardağı Pirinç
Pudra Şeker
Gül Suyu

Ön Söz:
Bu tarif Türk mutfağından, sübye ile yapılan klasik bir sütlü tatlı tarifidir. Aslına sadık kalınarak tariflenmiş ve meraklılarına sunulmuştur.

Sübye’nin Hazırlanması:
Pirinç bir kab içerisine alınacak. Üzerine üç parmak geçesiye kadar ılık su ilave edilecek ve bir gece bekletilecek.  Sabah, pirinç üzerindeki suyun fazlası dökülecek. Kap içerisindeki su oranı pirinçle yüz yüze olacak. Pirinç suyu ile beraber blendırla çok iyi bir şekilde parçalanacak. Parçalanan pirinç, süt görünümlü bir sıvı haline gelecek. İşte o gördüğünüz sıvı pirinç’in sütü yani, sübyesidir. Sübye  süzgeçten geçirilecek. Süzgeç içerisinde kalan pirinç taneleri kullanılmayacak.

Maharetini Göster:
Tencere içerisine 1 kg. Süt konulacak ve normal ısıda  kaynatılacak. Kaynayan süt içerisine sübye yavaş yavaş ilave edilecek ve karıştırılacak. Süt kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tenceredeki süt göz göz olurken, ağır ağır tencerenin tabanından karıştırılacak. 20 dakika süre bitiminde muhallebi 22 cm. çapında yuvarlak ya da dikdörtgen ıslatılmış bor cam içerisine alınacak. Muhallebi soğutulduktan sonra gül suyu ve pudra şekeri ilavesiyle servise hazır.  Sonrası malum.

Not:
Üzerini çekilmiş ceviz, fındık, fıstık, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Resimdeki süsleme kavrulmuş fındık ile yapılmıştır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com