Kategoriler
Sebze Yemekleri

kendi suyunda çalı fasulyesi

kendi suyunda çalı fasulyesi 1
Tencerede Kendi Suyunda Çalı Fasulyesi Tarifi, Nasıl Pişirilir
Malzemeleri:
1 Kg. Çalı Fasulyesi
1 Adet İri Kuru Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Silme Domates Salçası
3 Adet Orta Boy Domates (300 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kendi suyunda zeytinyağlı çalı fasulyesini üstte verdiğim malzemeleri kullanarak, normal tencerede yaptım. İstenirse, bu yemek düdüklü tencerde pişirilebilir. Bilirsiniz, çalı fasulyesi diğer fasulyelere göre; hem geç pişer, hem de fazla sulu değildir. Çalı fasulyesi çok kısık ateşte yapılırsa, kendi suyu yemeğin pişirilmesine yeter. Bu yemekte su kullanılmadığı için, domates salçasını çok az kullanmak gerekir. Değilse, fazla salça yemeği ekşi yapar, bu da istenilen bir şey değildir.

Kendi suyunda çalı fasulyesi yemeğini sıcak veya soğuk sofraya koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Çalı fasulyesi ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Peşinden uzunlamasını ortadan ikiye bölünecek. Bölünmüş parçalar istenilen irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak, domates rendelenecek.

malzemeler çiğden hazırlanmışçiğden çalı fasulyesi

kendi suyunda çalı fasulyesi servise hazırkendi suyunda çalı fasulyesi 1

Maharetini Göster:
Büyük bir kap içine doğranmış çalı fasulyesi, soğan, domates, salça, toz şeker, tuz konulacak, karıştırılacak ve tencere içine yayılacak. Üzerine bir çay bardağı dolusu zeytinyağı gezdirilecek ve ısıya dayanıklı bir tabak kapatılacak. Ardından ocağın büyük gözü üzerine konulacak. Tencere normal ısı ayarında bir defa fokurdatılacak ve kapağı kapatılacak. Peşinden ocağın düğmesi sol tarafa döndürülecek ve ocak tamamen kısılacak. Tam 1.5 saat bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com