Kategoriler
Sebze Yemekleri

kazayağı otu yemeği

kazayağı otu yemeği
Pirinçli Kazayağı Otu Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Kazayağı Otu
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kazayağı otu yemeği, aynen ıspanak yemeği gibi pişirilir. Kazayağı otu yemeğini pirinçli ya da bulgurlu olarak pişirebilirsiniz. Kazayağı otu sert bir bitkidir ve ıspanak kadar sulu bir bitki değildir. Bu nedenle, kazayağı otu pişirilirken kendi suyu ile on dakika süre ile kendi halinde kavrulur. Bu sayede kazayağı otu pişirildiğinde yumuşacık olur. Yemeği sade veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kazayağı otu temizlenecek, bol su ile yıkanacak ve süzülecek. Peşinden istenilen boyutta yemeklik doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak, kaynar su hazır edilecek.

Kazayağı Otukazayağı otu 1

Kazayağı Otu Yemeğizeytinyağlı kazayağı otu yemeği

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan ve salça ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından doğranmış kazayağı otu ilave edilecek, karıştırılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı endüşük konuma alınacak ve kazayağı otu, 10 dakika süre ile kendi halinde kavrulacak. Süre bitiminde tencereye pirinç, 1.5 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek ve tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Peşinden, ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 20 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com