Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

kaymaklı yassı kadayıf

kaymaklı yassı kadayıf 1
Kaymaklı Yassı Kadayıf Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Adet Yassı Kadayıf
1 Su Bardağı Ilık Süt
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Un
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kızartmak İçin Ayçiçeği Yağı
Kaymak, Fıstık

Ön Söz:
Kaymaklı yassı kadayıf tarifimin bir ucu, Osmanlı saraylarının mutfaklararına uzanır. Bu tarifi deneyerek yapacağınız kaymaklı yassı kadayıf’ın internette kol gezen yassı kadayıf tarifleriyle yakından ve uzaktan hiçbir akrabalığı olmadığını göreceksiniz.

Ön Hazırlık:
Yufkacı veya pazarcı esnafından alacağınız yassı kadayıfların taze olmasına, özellikle dikkat edilecek. Kadayıflar kuru, kokusu ekşi veya parçalanmış olmayacak. Kadayıfların kenarları 1-2 mm. genişlikte mutfak makası ile kesilecek. Süt ılıtılacak, el yakmayacak. 4 adet yassı kadayıf ılık süt içinde 2-3 dakika tutulacak ve alt üst edilecek, sütü çekmesi sağlanacak. Yumurta çırpılacak.

Aynı malzemelerle şerbeti arttırarak 8 adet tatlı hazırlayabilirsiniz. Tatlınızın servisi sırasında üzerini kaymak, dövülmüş ceviz veya fıstık ile süsleyebilirsiniz.

Şerbetin Hazırlanması:
Tencereye 3 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra,  1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından tencere 2 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

yassı kadayıf malzemesiyassı kadayıf malzemesi

yumurta çırpılmışçırpılmış yumurta

kadayıfın sert kenarları 1-2 mm. genişlikte kesilmişyassı kadayıf kenarı

yassı kadayıf süt içindeyassı kadayıf süt

yassı kadayıf un’a bulanmışyassı kadayıf un

yassı kadayıf yumurtaya bulanmışyassı kadayıf yumurta

kızartılmış yassı kadayıf tencereye alınmışkaymaksız yassı kadayıf

kadayıfın üzerine kapak kapatılmışyassı kadayıf kapak

kadayıf 15 dakika pişirilmiş ve soğutulmuşyassı kadayıf kızartma

Maharetini Göster:

Kızartma yağı ısıtılacak. Süt içinden yassı kadayıf tek tek çıkarılacak ve önce un’a, sonra yumurtaya bulanacak ve kızgın yağın içine atılacak. Kadayıfların altı ve üstü nar gibi kızaracak. Kızaran kadayıflar şerbet tenceresinin içine, üst üste dizilecek. En üste, ağırlık yapsın diye ısıya dayanıklı tabak kapatılacak. Tencere yüksek ısıda bir kez fokurdatılacak ve tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde ocak söndürülecek ve yassı kadayıf tencere içinde soğutulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com