Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

kavurma güveç

kavurma güveç
Kavurma Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Dana Tranç Kuşbaşı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
3 Adet Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
3 Adet Patlıcan
3 İri Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su
Orta Boy Toprak Güveç

Ön Söz:
Güveç yapımında patlıcanlar güvece konduğunda, havaleli duruşundan dolayı her zaman sorun çıkarır. Güveç piştiğinde, kullanılan toprak güvecin ancak yarısında yemek bulunur. Güvecin kalan kısmı boştur. Kavurma güveç tarifim bu sorunun önüne geçmek, hem de eti ve sebzeleri kavurarak, güveci daha da lezzetlendirmek adına hazırlanmıştır.

Bu yöntemle hazırladığınız güveci, sofrada bol kepçe dağıtacaksınız.

Dana tranç nedir?
Dana tranç, dana budundan ayrılan yağsız büyük et parçasıdır. Dana tranç, etin kullanıldığı bütün yemeklerin yapımında kullanılır. En fazla kullanıldığı yemekler ise piyasada döner yapımında, evlerde et sote, kavurma, sac kebabı ve tas kebabı yapımında kullanılır.

Ön Hazırlık:
Patlıcan alacalı soyulacak, kuşbaşı doğranacak ve tuzlu su içerisinde bekletilecek. Soğan soyulacak ve piyaz doğranacak. Domates soyulacak ve iri kuşbaşı doğranacak. Sivri biber iri kuşbaşı doğranacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Kaynar su hazır edilecek.

kavurma güveç malzemesi hazırlanmışkolay kavurma güveç

toprak güveç kabına yerleştirilmiş ve fırına sürülmüşkavurma güveç 1

Maharetini Göster:
Tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine et ilave edilecek ve normal ısıda rengi dönünceye kadar kavrulacak. Ardından, sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Üzerine sıra ile patlıcan, domates yayılacak, baharatlar, tuz ve su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve 5 dakika süre ile tencere kaynatılacak. Patlıcanlar pörsüyünce, tenceredeki malzemeler güvece akatarılacak. Güveç kaynamaya başladıktan sonra üzeri kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 60 dakika bitiminde güveciniz servise, hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com