Kategoriler
Çorba Tarifleri

karnabahar çorbası

karnabahar çorbası
Sütlü Karnabahar Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Karnabahar
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
1 Su Bardağı Soğuk Süt
4 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Sütlü karnabahar çorbası, özellikle tereyağı ile yapılırsa enfes olur. Karnabahar çorba yapımında diğer (havuç, patates, kereviz, brokoli gibi) sebzeler birlikte kullanılabilir. Hazırlanan çorba blendırdan geçirilebilir olsa da, en güzeli bana göre taneli çorbadır. Tarifimde karnabaharı haşladım ve dişe dokunacak büyüklükte doğradım. Karnabaharın haşlama suyunu, çorbaya su verirken kullandım. Emeğiniz boşa gitmez, deneyin.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Maydanoz kıyılacak. Karnabahar yıkanacak ve süzülecek. Tencere içine karnabahar ve üzerini kapatacak miktarda su konulacak. Karnabahar 15 dakika en düşük ısıda haşlanacak. Ardından yemeklik olarak ince doğranacak. Haşlama suyu, çorbaya su verilirken 4 su bardağı ölçüsüne tamamlanarak kullanılacak.

Çorbanın Sosu:
1 yemek kaşığı tepeli un, bir kaseye konulacak. Üzerine 1 su bardağı süt ilave edilecek ve çırpılacak.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından karnabahar, 4 su bardağı kaynar su ve çorbanın sos’u ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde karnabahar çorbanız hazır. Tuz, karabiber ve maydanozu çorbanıza şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com