Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Meze Tarifleri Mutfak Bilgileri

karamelize sarımsak nasıl yapılır

karamelize sarımsak
Evde Fırında Karamelize Sarımsak Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Baş sarımsak (100 gr.)
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
3 Su Bardağı Su

Ön Söz:
Karamelize sarımsak nasıl yapılır? Sarımsağı karamelize yapmanın bir çok yöntemi var. En doğru yöntemin, tarifim oduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sebebi ise, diğer yöntemlerle sarımsak renk olarak karamelize yapılabilir; fakat, sarımsağın şekeri gerektiği kadar ortaya çıkmaz. Sarımsak sadece renk değiştirir, o kadar. Karamelize sarımsak (et, tavuk, balık, sebze kızartması, hamur işleri gibi) her çeşit yemeğin hazırlanmasında veya sofrada yanına konulabilir. Çerez, meze olarak tüketilebileceği gibi, kuru yemişlerle çerez hazırlarken de kullanılabilir.

Karamelize edilmiş sarımsağın kullanım alanı, damak zevkinizle ve hayal gücünüzle sınırlı. İhtayacınız kadar sarımsağı karamelize eder, tüketebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Üç baş sarımsağın sap kısmı kesilecek ve üzerine bastırılarak dişlerinin ayrılması sağlanacak. Ortaya çıkan fazla kabukları ve saçakları alınıp, atılacak. Sarımsak dişleri 2 dakika süre ile blanşe edilecek ve ardından soyulacak. Soyulan dişlerin uç kısımları (görüntü açısından) kesilecek.

karamelize sarımsak 1

Sarımsağın Blanşe Edilmesi:
Blanşe bir mutfak terimidir. Türkçe anlamı; kaynayan su içine sebzelerin (belirli bir süre) atılıp çıkartılması ve soğuk su içinde soğutulması işlemidir. Üç su bardağı su küçük bir kap içine konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine kabuklu olarak sarımsak dişleri konulacak ve 2 dakika bitiminde ocaktan alınacak. Ardından sarımsak dişleri süzgeçten geçirilecek ve musluk suyu altında soğutulacak.

evde karamelize sarımsak

Maharetini göster:
Kızartma tavasına soyulmuş sarımsak dişleri ve üzerini kapatacak miktarda zeyinyağı konulacak. Ardından zeytinyağı orta ateşte ısıtılacak. Sarımsak dişlerinden kabarcıklar çıkmaya başlayınca, ocak düğmesi sol tarafa döndürülecek ve ocak tamamen kısılacak. Tava ara sıra karıştırılarak tam 30 dakika bitiminde ocaktan alınacak ve sarımsak dişleri süzülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com