Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri Dolma Tarifleri Meze Tarifleri

kalamar dolması

kalamar dolması
Kalamar Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
900 gr. Kalamar
1/2 Kg. Karides (kabuklu)
15 Adet İç Midye
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Orta Boy Domates
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su Kaynar Su
Yarım Limon Suyu

Ön Hazırlık:
Domates rendelenecek. Sarımsak ince kıyılacak. Karides ayıklanacak, yıkancak ve süzülecek. Ardından, iç midye ile birlikte kuşbaşı doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Kalamarın Temizlenmesi:
Kalamarlar tek tek sol avuç içine alınacak ve sağ el ile başı tutulacak. Ardından sol el ile zar şeklindeki benekli derisi kuyruğa doğru sıvazlanarak çıkarılacak. Peşi sıra, sağ el ile başı tuttulup iç organlarıyla birlikte çekilerek çıkartılacak. Sırttaki tek kemiği sağ el ile tutulacak ve sol el ile gövde aşağı sıvazlanarak çekilecek. Ardından gövdelerin içi yıkanacak ve süzülecek. Baş kısmındaki vantuzlu kolları arasındaki tek diş bastırılarak çıkartılacak. Ardından vantuzlu kollar yıkanacak ve kuşbaşı doğranacak.

Kalamar Dolma Harcının Hazırlanması:
Tavaya tereyağı, zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile sarımsak, kalamarın doğranmış vantuzlu kolları, iç midye, karides, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve orta ısıda suyunu çekinceye kadar kavrulacak. Ardından ocaktan alınacak ve soğutulacak.

Kalamarın Doldurulması:
Kalamar gövdeleri tek tek ağız kısmı üstte olacak şekilde sol avuç içine alınacak. Tatlı kaşığı dolusu kalamar harcı sol el baş parmak yardımıyle gövde içerisine (1 ila 1.5 cm. boşluk bırakılarak) doldurulacak ve ağızı tek kürdanla kapatılacak.

Kalamarkalamar

karides midye hazırlanmışkarides midye

Kalamar dolması karidesli iç harcıkalamar iç harcı

Kalamar doldurulmuşdoldurulmuş kalamar

Kalamar dolması pişmiş, servise hazırkaridesli kalamar dolması

Maharetini Göster:
Karnıyarık tenceresi içine doldurulmuş kalamar yatay olarak dizilecek. Üzerine 1 su bardağı kaynar su, rendelenmiş domates, 2 kaşık zeytinyağı, yarım limon suyu, birer fiske tuz ve karabiber ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 40 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak ve servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com