Kategoriler
Meze Tarifleri Sebze Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

kabak mücveri

kabak mücveri
Kabak Mücveri Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Kabak
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Un
2 Dal Taze Soğan
2 Diş Sarımsak
Bir Tutam Maydanoz
Bir Tutam Dereotu
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı

Ön Söz:
Kabak mücveri yapımında kuru soğan veya taze soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu ve sevilen baharatlar kullanılır. İyi bir kabak mücveri yapmanın sırrı, rendelenen kabağın suyunu bezle iyice sıkmaktan geçer. Afiyet olsun.

Kabak mücveri harcının kıvamını ayarlarken; harç ne katı, ne de akışkan olmamalıdır. Bu kriterleri gözeterek, harça yeter miktarda un ilave edilmelidir.

Ön Hazırlık:
Kabak soyulacak ve rendenin iri gözünde rendelenecek. Ardından, tülbent veya bir bez içine konulacak suyu sıkılacak. Sarımsak ezilecek. Taze soğan, maydanoz ve dereotu ince doğranacak. Bir kase içinde yumurta çırpılacak.

Maharetini Göster:
Bir kap içine rendelenmiş kabak, soğan, maydanoz, dereotu, sarımsak, çırpılmış yumurta, karabiber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Üzerine azar azar un ilave edileck ve harcın kıvamı ayarlanacak. Kızartma yağı kızgın olmayacak şekilde ısıtılacak. Yemek kaşığı ölçüsünde harçtan alınacak, yağ içine konulacak ve üzerine kaşığın tabanı ile bastırılarak düzleştirilecek. Ardından alt üst edilerek kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com