Kategoriler
Çorba Tarifleri

ıspanak çorbası

ıspanak çorbası
Pirinçli Ispanak Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Ispanak
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Sumak
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Ispanak çorbası yapmak için seçenek bol, dilediğiniz sebzeleri harmanlayarak kullanabilirsiniz. Patates, havuç, kereviz kökü, pırasa kullanabileceğiniz sebzelerden bazıları. Ispanak çorbası sütlü, yoğurtlu, kremalı, kaşar peynirli ve terbiyeli hazırlanabilir. Çorba içerisine pirinç yerine bulgur, mercimek ve şehriye ilave edilebilir.

İsterseniz su yerine et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz, seçimi size kalmış.

Ön Hazırlık:
Ispanak ayıklanacak, yıkanacak ve ince doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Sumağı doğrudan kullanabileceğiniz gibi, su içinde dinlendirerek süzüp suyunu kullanabilirsiniz. Kaynar su hazır edilecek.

ıspanak

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, salça ilave edilecek orta ısıda kavrulacak.  Ardından 6 su bardağı kaynar su, ıspanak, pirinç, karabiber, pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek.  Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde çorbanız hazır. Şimdi çorbanın tuzunu karar hale getirebilir ve sumak ekşisi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com