Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

ıslatma yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır

islatama mercimek yemegi
Tencerede Islatma Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Adet Soğan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Nohut, kuru fasulye, kuru börülce, kuru barbunya ve yeşil mercimek gibi bakliyat ürünleri ile ağız tadında yenebilecek yemeklerin yapımı sadece ustalık gerektirmez. Bunun yanında elinizin altında miadı dolmamış üründe gereklidir. Öncelikle yemeğini yapacağınız bakliyat çeşitlerinin eski ürün olmaması çok önemli. Bakliyat ürünleri mahsül kaldırıldıktan sonra, iki yıl içerisinde tüketilmelidir. Yani, bakliyat ürünlerin son kullanma tarihi iki yıldır. Yeşil mercimek yemeğinizi bu tarifimi örnek alarak yaparsanız; sofranızda mercimek yemeği eksik olmaz. Bu güne kadar hiç mercimek yemeği yapmamış olanlar dahi, bu tarifimle en lezzetli yeşil mercimek yemeğini yapacaktır.

Yapmanız gereken; yeşil mercimeği soğuk su içinde 6 veya 12 saat arasında ıslatın. Bu tarifteki mercimeği tam 12 saat ıslattım. Domates salçasını yarım kaşıktan fazla kullanmayın, silme bir yemek kaşığı salça koyarsanız yemeğinizin tadının güzelliğini farkedersiniz.

Ön Hazırlık:
Mercimek bir gece boyu su içinde ıslatılacak. Ardından bol su ile yıkanacak, süzülecek ve doğrudan yemek yapımında kullanılacak. Soğan yemeklik doğranacak ve kaynar su hazır edilecek.

yeşil mercimek gece boyu ıslatılmışmercimek ıslama

ve ardından süzülmüşıslanmış yeşil mercimek

yeşil mercimek yemeği servise hazırıslatma yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından mercimek, 5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 40 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com