Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

ıslanmış kuru fasulye düdüklüde nasıl pişer

ıslanmış kuru fasulye düdüklüde nasıl pişer
Islanmış Kuru Fasulye Düdüklüde Nasıl Pişer Tarifi, Nasıl Pişirilir, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Dermason Kuru Fasulye
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Islanmış kuru fasulye pişirme süresi, çeşitli marka düdüklü tencerelerin kullanma kılavuzlarında 20 ila 25 dakika olarak verilmiştir. Düdüklü tencerelerin kullanımı, benim yemek yapma yöntemimle aynıdır. Normal tencerede yemek yaparken yemeğin bütün malzemelerini koyduktan sonra tencereyi bir defa fokur fokur kaynatır, kapağını kapatır, ocak ısısını en kısık ayara getirir ve saat tutarım. Düdüklü tencerelerde bu mantıkla çalışır. Ne var ki, her şey kullanma kılavuzlarında yazıldığı gibi olmuyor. Birde buna kişinin alışkanlıklarını katmak gerekir.

Düdüklü tencerede yemek yaparken çoğu yemeklerimde ocağın normal ısı ayarını kullanırım. Haliyle düdüklü tencerede pişen bazı yemeklerimin su ölçüsü fazladır. Fazla su normal ısıda buharlaşır gider, yemeğin lezzetine veya görünümüne bir etkisi olmaz. Sadece ocak biraz fazla gaz yakar, o kadar. Bu yemeğimi düdüklü tencerede en kısıkta pişirdim. Yemeğe su verdikten sonra düdüklünün kapağını kapattım. Ardından ilk düdük sesinden sonra ocağı tamamen kıstım ve saata baktım, 20 dakika bitiminde tencereyi ocaktan aldım.

Ön Hazırlık:
Tencere içerisine 2 su bardağı kuru fasulye konulacak ve üzerine üç parmak geçesiye kadar soğuk su doldurulacak. Tencerede kuru fasulye bir gece boyunca bekletilecek. Ardından suyu değiştirilecek, bir taşım (gazı alınması için) kaynatılacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak ve kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster :
Düdüklü tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, normal ısıda kavrulacak. Ardından domates salçası ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine 4.5 su bardağı kaynar su ve kuru fasulye ilave edilecek, karıştırılacak. Düdüklü tencerenizin kitapçığında bulunan kuru fasulye pişirme süresi dikkate alınarak yemek pişirilecek. Kuru fasulye piştikten sonra, yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Düdüklü tencerem bu tarifle kuru fasulyeyi en düşük ısı ayarında 20 dakikada pişirdi. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com