Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Sakatat Yemekleri

işkembeli nohut yemeği

işkembeli nohut yemeği
Düdüklü Tencerede İşkembeli Nohut yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Nohut
250 gr. Haşlanmış İşkembe
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Su Bardağı Kaynar İşkembe Haşlama Suyu
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Dana işkembesini düdüklü tencerede bir bütün soğan, üç diş sarımsak ve yarım limonla 45 dakika tuzu karar haşladım. Haşladığım işkembeden 250 gramını ayırdım ve küp küp doğradım. Haşlama suyundan da 3 su bardağı dolusu ayırdım ve yemek yapımında kullandım. Düdüklüde nohut yemeği yaparken 5 su bardağı su kullanırım. Yemeğim ağır olmasın diye, suyun tamamını işkembe suyundan kullanmadım. Yemekte 3 su bardağı işkembe suyu ve 2 su bardağı çeşme suyu kullandım. Yemekte hiç tuz kullanmadım. İşkembeyi haşlarken ve nohutu ıslatırken gereken tuzu kullanmıştım. Bu sebeple yemeğin tuzu tam karar oldu.

Ön Hazırlık:
Tencere içerisine 1 su bardağı dolusu nohut, 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz ve 5 su bardağı soğuk su konulacak. Tencere, bir gece boyu nohutun ıslanması için (en az 8 saat) bekletilecek. Soğan yemeklik doğranacak, kaynar su hazır edilecek.

işkembeli nohut yemeği 1

Maharetini Göster :
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve normal ısıda kavrulacak. Üzerine ıslanmış nohut, 3 su bardağı işkemebe haşlama suyu, 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklü tencerenizin kitapçığında bulunan nohut pişirme süresi dikkate alınarak (30 dakika) nohut pişirilecek. Nohut piştikten sonra, düdüklüye işkemebe ilave edilecek ve düdüklü kapağı açık olarak nohut 5 dakika daha pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com