Kategoriler
Sakatat Yemekleri

işkembe nasıl haşlanır

işkembe nasıl haşlanır
Evde Düdüklüde İşkembe Nasıl Haşlanır Tarifi
Malzemeleri:
Dana İşkembesi
Çeşme Suyu
Soyulmuş Bütün Soğan
Soyulmuş Diş Sarımsak
Kabuklu Limon Parçası
Tuz

İşkembe temizlendikten sonra, tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. İşkembeyi tencerede haşlamak, işkembenin miktarına göre çok fazla zaman gerektirir. Fazla miktarda işkembe haşlayacaklar için en doğru yol, işkembeyi tencerede haşlamaktır. 1-2 Kg. işkembe haşlamanın en kestirme yolu ise; işkembeyi ocak üzerinde, düdüklü tencerede haşlamaktır. İyi bir düdüklü tencere işkembeyi orta ateşte 40 ila 45 dakika arasında haşlar. İşkembeyi sakatatçıdan almışsanız, düdüklü tencerede orta ateşte 40 dakikada haşlarsınız.

İşkembeyi kendiniz temizlemişseniz; işkembe düdüklü tencerede 45 dakikada haşlanır. Verdiğim işkembenin haşlama süreleri kendi deneyimlerimin sonucudur.

Düdüklü Tencerede İşkembe Haşlamaişkembe nasıl haşlanır 1

Düdüklüde Haşlanmış İşkembe Parçalarıhaşlanmış işkembe

İşkembe Nasıl Haşlanır:
İşkeme ile yemek yapacağım zaman mutlaka işkemebeyi haşlarım. Sakatatçıdan işkembeyi alırım ve bol su ile yıkarım. Yıkadığım işkembeyi iri parçalara böler ve düdüklü tencereye koyarım. Düdüklü tencereyi işkembe parçalarını örtecek miktarda çeşme suyu ile doldurur ve düdüklü açık olarak bir taşım kaynatırım. Bu işlemden sonra işkembe parçalarını süzer ve tekrar bol su ile yıkarım. Yıkadığım işkembe parçalarını düdüklü tencereye tekrar koyar, üzerine birkaç diş sarımsak, soyulmuş bir bütün soğan, kabuklu yarım limon, yeteri kadar tuzla birlikte çeşme suyunu ilave eder ve yukarıda verdiğim süreleri kullanarak haşlarım. Haşladığım işkembeyi süzer, suyunu ve etini ayrı kaplara alırım.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com